NASA saadab Veenusele naasmise asemel kosmosesse hoopis Lucy ja Psyche

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku nägemus Lucyst Jupiteri troojalastest mööda lendamas.
Kunstniku nägemus Lucyst Jupiteri troojalastest mööda lendamas. Foto: NASA/SwRI and SSL/Peter Rubin

Asteroidiuuringud saavad peagi uut hoogu, sest Ameerika Ühendriikide kosmoseamet NASA on välja valinud kaks suhteliselt vähekulukat uurimislendu, vahendas ERR-i teadusportaal Novaator. 

Eile teataski NASA uutest missioonidest. Ühel neist on sihtkohaks Jupiteri nn troojalased ja teisel üks Päikesesüsteemi suuremaid asteroide – 16 Psyche. Mõlemast uurimisobjektist loodavad teadlased saada andmeid, mis aitaksid paremini mõista, kuidas tekkis ja kujunes Päikesseüsteem.

Jupiteriga samal orbiidil tiirleb teadaolevalt tuhandeid asteroide, nn troojalasi, mida nimetatakse nii sellepärast, et neile on kombeks anda nimesid Trooja sõja müütiliste kangelaste järgi. 

Ehkki uued missioonid on põnevad, pani osa teadlasi pettuma tõsiasi, et eile avalikustatud plaanidest puudus plaan taaskord Veenust avastama minna. Viimati külastas NASA seda planeeti mitukümmend aasta tagasi. 

Vaata põhjalikumalt videost siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles