Trumpi administratsioon asus kliimateadust ja riiklikke agentuure suukorvistama (3)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba Trumpi otsus taaselustada Keystone XL ja Dakota Access naftajuhtmete ehitamine tõi Valge Maja ette rohkelt meeleavaldajaid. Tema administratsiooni käsk kaotada riikliku keskkonnakaitseagentuuri kodulehelt kliimamuutuste leht ja riiklike teadusasutuste avaliku suhtlemise keeld ähvardavad tuua tänavatele teadust toetavale protestile veel tuhandeid inimesi.
Juba Trumpi otsus taaselustada Keystone XL ja Dakota Access naftajuhtmete ehitamine tõi Valge Maja ette rohkelt meeleavaldajaid. Tema administratsiooni käsk kaotada riikliku keskkonnakaitseagentuuri kodulehelt kliimamuutuste leht ja riiklike teadusasutuste avaliku suhtlemise keeld ähvardavad tuua tänavatele teadust toetavale protestile veel tuhandeid inimesi. Foto: Riccardo Savi/Riccardo Savi/Sipa USA

Esimesena pitsitada saanud põllumajandusministeerium ja keskkonnakaitseagentuur on otseselt seotud tööstusliku reostuse järelevalvega.

USA uus president Donald Trump ja tema administratsioon on korduvalt avalikult väljendanud pea kõigi keskkonnakaitseliste piirangute vastaseid seisukohti. Nüüd on alustatud keskkonnateadustega tegelevate agentuuride vaigistamist meedias, peale selle on külmutatud kõik rahastamisotsused.

Esimesena sai avalikkusega suhtlemise keelu põllumajandusministeeriumi peamine teadusuuringute osakond, millele esitatud memos seisis, et keeld algab kohe ning kehtib seni, kuni keskkontor vajalikuks peab, teatasid BuzzFeed ja teised allikad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles