SpaceX saadab järgmisel aastal esimesed turistid lennule ümber Kuu (8)

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu.
Kuu. Foto: SCANPIX

Kompanii SpaceX teatel on kaks eraisikut maksnud raha järgmise aasta lõpus korraldatavaks lennuks ümber Kuu.

SpaceX-i peadirektor Elon Musk ütles esmaspäeval, et «SpaceX-iga on ühendust võetud kahe eraisiku lennutamiseks reisile ümber Kuu järgmise aasta lõpus».

«Nad on juba tasunud märkimisväärse deposiidi Kuu-missiooniks. Nii nagu Apollo astronaudid enne neid, reisivad need üksikisikud kosmosesse, kandes kogu inimkonna lootusi ja unistusi,» sõnas ta. Turistid reisivad ümber Kuu, ent taevakeha pinnale ei astu. Musk kinnitas, et nad on kõikidest võimalikest riskidest teadlikud ning lähevad kosmosesse avali silmadega. 

Selle aasta lõpus testitakse reisijate tervise-ja vastupidavusnäitajaid ning samuti hakatakse neid tänavu kosmoses olekuks treenima. 

Muski sõnul sai see suuresti võimalikuks tänu NASAle, kelle kommertslendude programm projekti rahastas. Kosmosesse minnakse Crew Dragoni nimelise raketiga. Aasta lõpus katsetatakse raketti algul ilma inimesteta ning kosmosemasin töötab automaatselt. Teine katsetus leiab aset juba järgmisel aastal ning siis paigutatakse raketile ka meeskond. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles