Vene teadlaste hull plaan: elektrit võib saada Päikest püüdvate kosmoselaseritega

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: akg-images / scanpix

Vene teadlased plaanivad luua aastaks 2020 süsteemi, mis saadaks Päikese energia Maa orbiidilt otse planeedile, teatas TASS. Energia «tarnimise» meetodina nähakse mõistagi Maa poole suunatud võimsaid lasereid.

«Nüüdseks oleme lõpetanud esialgsete uuringutega ja meie teadlased on loonud eksperimentaalse päikeseenergiat pumpava hapnik-jood laseriga varustatud prototüübi. Selle tehnilise hindamise juhised on ka juba valmis ja aastaks 2020 peaks valmima ka viimane arendustööde etapp,» ütles Roscosmose pressiteates projekti juhtiva Shvabe Holding Company juht Sergei Popov.

Firma ise on Venemaa riikliku kosmosetööstuse Rostec tütarettevõte.

Kui lasersüsteemid valmis, on plaanis kinnitada need Maa orbiidil olevatele satelliitidele.

«Ühe gigavatise võimsusega hapnik-jood laser muundab päikesevalguse laserkiirguseks. See tehnoloogia on uudne meetod elektri tootmiseks,» ütles Rostec pressiteates.

Praegu ei ole projekti kohta kuigi palju rohkem teada, kuid tuleb tunnistada, et lisaks Marsi-lendudele seisab aastal 2020 ees veel palju kosmoseveidrusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles