Trenni tegemine on nakkav, eriti meeste puhul

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kui kõik sinu sõbrad teevad trenni, siis kas sa tunneksid survet samuti end diivanilt püsti ajada? Ilmselt jah – vähemalt nii väidab hiljutine uuring.

Varasemad uuringud on näidanud, et erinevad harjumused, olgu need siis head või halvad, on niiöelda «nakkavad». Hiljuti analüüsiti esimest korda ka seda, kas see peab paika näiteks trenni tegemise kohta, vahendab Science Mag.

Uuringutegijad analüüsisid viie aasta jooksul rohkem kui ühe miljoni USA hobijooksja distantsi, treeningule kuluvat aega ja kiirust. 

Tulemused näitasid, et ilusa ilmaga teevad inimesed pikemaid jooksuringe. See mõjutas omakorda ka jooksjate sõpru. Hoolimata sellest, et neil oli näiteks halvem ilm, jooksid nad sõprade eeskujul samuti kauem.

Uuringutulemused näitasid ka seda, et mehed on kergemini mõjutatavad. Neid pani pikemaid jooksuringe tegema nii nais- kui ka meessõprade tulemused. Naisi survestasid rohkem trenni tegema ainult sõbrannad.

Välja tuli ka see, et vähemaktiivsed jooksjad avaldasid oma tuttavatele rohkem positiivset mõju kui aktiivsed trennitegijad.

Uuringutegijate sõnul näitavad nende tulemused seda, et inimeste aktiivsuse tõstmiseks tuleks võtta sihtmärgiks terve sõpruskond või grupp, mitte üksik inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles