Suure tühimiku puudumine viitab teise universumi olemasolule

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur maailmaruumi piirkond, mis arvati olevat galaktikatest üsna tühi, ei ole seda tegelikult mitte.
Suur maailmaruumi piirkond, mis arvati olevat galaktikatest üsna tühi, ei ole seda tegelikult mitte. Foto: ESA/Hubble & NASA

Suur maailmaruumi piirkond, mis arvati olevat galaktikatest üsna tühi, ei ole seda tegelikult mitte, vahendab ERR Novaator.

Briti astronoomid uurisid hoolega läbi Austraalias asuva Anglo-Austraalia teleskoobiga kogutud andmed 7000 galaktika punanihke kohta ja väidavad, et selle seni tühjaks peetud koha peal on galaktikaid üsna täpselt sama palju kui suuremas osas muiski paigus.

Et taustkiirguse temperatuurierinevused arvatakse olevat seotud universumi suuremastaabilise struktuuriga, siis käidigi välja üsna laialt levima pääsenud seletus, et selles suunas asub miljardite valgusaastate laiune auk, milles galaktikaid asub suhteliselt vähe.

Ruari Mackenzie ja Tom Shanks Durhami ülikoolist kirjutavad nüüd aga Briti Kuningliku Astronoomia Seltsi kuukirjas, et selleski suunas täidab maailmaruumi galaktikaparvede ja superparvede seebivahutaoline võrgustik.

Kuidas tühimiku puudumine teise universumi olemasolule viitab, loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles