Miks tuleks hakata sööma putukaid? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga paljud toidukohad pakuvad juba täna putukatest valmistatud toite.
Väga paljud toidukohad pakuvad juba täna putukatest valmistatud toite. Foto: PAUL J. RICHARDS/AFP

Maailma populatsioon kasvab järjest suuremaks ja kõik tahavad süüa.

Edinburghi ülikooli ja Šotimaa maaeluülikooli uurijad leidsid, et asendades poole maailma lihatootmisest putukasöömisega saame vähendada põllumajanduslikku maad kolmandiku võrra, vahendab news.com.au.

Põllumajandusliku maa vähendamine aitab omakorda vähendada kasvuhoonegaase ja kliimasoojenemist.

Šotimaa maaeluülikooli professori Dominic Morani sõnul seisavad ees järjest suuremad keskkonnaprobleemid, kui globaalne põllumajanduslik tootmine kasvab. «Alternatiivsete toitude sobitamine meie menüüsse võib aidata leevendada seda olukorda,» sõnas ta.

Nordic Food Lab on kokku pannud retseptiraamatu putukate kasutamise kohta toitudes. Näiteks sisaldab õietolm täiesti arvestatavas koguses piimhappebaktereid, et sellest valmistada võid, mida saab hiljem röstsaiale määrida.

Mehhikos kasvavat agaavitaimest toituvat Mezcali ussi saab edukalt kasutada salsade ja tamale'de valmistamisel, see annab toidule suitsuse maitse. Sipelgate lisamine džinni ja tooniku kokteilile annab retseptiraamatu sõnul joogile juurde tsitrusemaitse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles