Lamavad politseinikud tõstavad õhusaastet (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavatele paigaldatakse viimasel ajal üha rohkem teekünniseid ehk niinimetatud lamavaid politseinikke – autod, kes peavad nende ees pidurdama ja kiirendama, suurendavad aga õhusaastet, kirjutab ERR Novaator. 

Märtsis avaldasid Vilniuse ülikooli teadlased teadusuuringu, kus seisab, et asfaltkattest trapetsikujuliste teekünniste juures tõuseb õhusaaste keskmiselt 55,7 protsenti, plastikust ümarate teekünniste juures kasvas õhusaaste keskmiselt aga 58,7 protsenti. Erinevus tekib sellest, et plastikust lamava politseiniku ees pidurdavad autod järsemini.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on õhusaaste kasv lamavatest politseinikest suhteline. Kui auto sõidab lubatud kiirusega ja ei pidurda, siis ei suurene tema sõnul ka ka saaste, aga kui autojuht sõidab väga suure kiirusega, siis võib seal õhusaaste ka ilma künniseta olla kõrgem.

Loe pikemalt ERR Novaatorist! 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles