«Kõigi aegade vastikuim» hiiglaslik mereloom sai nime Motörheadi Lemmy järgi

Kaur Maran
, Atlase vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motörheadi legendaarse juhi Lemmy Kilmisteri järgi nime saanud hiiglaslik merekrokodill Lemmysuchus kunstniku kujutuses.
Motörheadi legendaarse juhi Lemmy Kilmisteri järgi nime saanud hiiglaslik merekrokodill Lemmysuchus kunstniku kujutuses. Foto: Mark Witton / AP / Scanpix

Juura ajastu hiigelkrokodilli avastanud teadlased tegid talle nime panemisel selgeks ka oma muusikaeelistused.

Nimelt sai ligi 5,8 meetri pikkuseks kasvanud soolavee krokodilli meenutanud hiiglane endale nimeks Lemmysuchus, ehk otsetõlkes Lemmy krokodill.

Tegemist oli ühe jõhkrama elajaga, kes kunagi Maa meredes elanud, kirjutab The Telegraph. Hiiglasemõõtu looma keha oli kaetud paksu turvisega ning tema lõuad olid nii tugevad, et suutsid lihtsa vaevaga purustada suurte merekilpkonnade kilpe.

Lemmy Kilmister Foto: Pontus Lundahl / TT News / Scanpix
Lemmy Kilmister Foto: Pontus Lundahl / TT News / Scanpix Foto: PONTUS LUNDAHL / TT //TT NEWS AGENCY

Seetõttu ei ole ka tema nimevalik päris kohatu – inglise metal-bändi Motörheadi pea 40 aastat juhtinud Lemmy Kilmister oli karmi rokimehe võrdkuju, kelle elu motoks oli mängida alati valjemini, kiiremini ja kõvemini kui keegi teine. 2015. aastal 70-aastaselt surnud Lemmy jõi enda väitel iga päev pudeli Jack Danielsit ja oli oma elu jooksul maganud enam kui 1000 naisega.

Tema laulude meelsusest annavad aimu juba pealkirjad nagu «Killed By Death», «Born To Raise Hell», «God Was Never On Your Side» ja «I Ain’t No Nice Guy». Erinevalt paljudest teistest kuulsamatest rokkaritest ei olnud Lemmy puhul paha poisi kuvand vaid imidž, vaid see oligi tema ehe olemus.

Hiigelkrokodilli avastasid teadlased Londoni Loodusloo Muuseumi teadlased. Selle jäänused olid leitud juba enam kui sada aastat tagasi Peterborough linna lähedasest kaevandusest, kuid värskel uurimisel selgus, et varasemad uurijad olid selle liigi valesti määranud ning tegemist oli päris uue liigiga.

Uus liik vajas aga ka nime ning kuna muuseumi kuraator Lorna Steel oli ikka veel oma lemmikbändi liidri surma pärast sügavas leinas, hakkaski mõte liikuma uue liigi rokkstaari järgi nimetamise suunas.

«Kuigi Lemmy lahkus meie seast juba 2015. aasta lõpus, meeldiks meile mõelda, et ta tõstaks klaasi Lemmysuchus’e, ühe vastikuma merelooma auks, kes kunagi Maal elanud,» ütles Lorne ise.

Uut liiki kirjeldav teadusuuring ilmus ajakirjas Zoological Journal of the Linnean Society.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles