Riiklik ülevaade: lõpetamata magistrikraad toob suurema palga kui lõpetatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht / Scanpix

Haridus- ja teadusministeerium avaldas täna Eesti hariduse ja teaduse ülevaate, milles muu hulgas analüüsiti kõrharitute edukust tööturul, kirjutab ERR Novaator.

Lõpetatud kõrgharidus tagab tõesti kõrgema palga kui pooleli jäetud kõrgharidus, kuid erandiks on magistriõpe, mille katkestajate palk on lõpetanute omast mõnevõrra suurem.

Analüüsi tulemused näitavad, et kõrgharidus loob tõepoolest eeldused paremale tööle saamiseks, edukamad on aga IKT, tehnikaalade, füüsikaliste loodusteaduste, matemaatika ja statistika ning hariduse suuna lõpetajad. Kutsehariduses on teistest veidi väiksem šanss tööd saada ehituse ja arhitektuuri ning humanitaaria õppesuuna lõpetanuil.

Millise valdkonna lõpetajad enim teenivad ja millised on suundumused Eesti hariduses, loe lähemalt ERR Novaatori põhjalikust graafilisest loost.

Raporti endaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles