Graafik: Brasiilia laseb Eesti-suuruse looduskaitseala üles kaevata (8)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik kaevandus Amazonase vihmametsas. Pilt on illustratiivne.
Ebaseaduslik kaevandus Amazonase vihmametsas. Pilt on illustratiivne. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / Scanpix

Riigivõimud näevad Amazonase vihmametsa looduskaitsepiirangute kaotamises ärivõimalusi. Kriitikud hoiatavad aga pöördumatute kahjude eest, kirjutab The Guardian.

President Michel Temeri sammu taga on soov elavdada riigi majandust, tuues sisse uusi kaevandusfirmasid ning arendada teede ja uute ehitiste läbi vihmametsade infrastruktuuri. Opositsioonilisse Jätkusuutlikkuse Parteisse kuuluva senaator Randolfe Rodriguese sõnul on tegemist aga viimase 50 aasta suurima rünnakuga Amazonase vihmametsale.

Keskkonnaühenduse Amazon Watch esindaja Christian Poirier’i sõnul tuleb seda sammu vaadata laiemas kaitserežiimide õgvendamise ja põlisrahvaste õiguste vähendamise kontekstis.

«Renca kaitseala kaotamine laastab metsa ja sea elavate põlisrahvaste huvisid, teenides samas Teneri võimul hoidvate väikeste, ent majanduslikult võimsate gruppide huvisid. See on kõige tugevam rünnak seni,» ütles Poirier The Guardianile.

Foto: © GRAPHIC NEWS
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles