Tartu Ülikool püsib ülikoolide pingereas kõrgel kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maailma mainekaimaks ülikoolide edetabelite koostajaks peetav ajakiri Times Higher Education (THE) avaldas eile maailma parimate ülikoolide värske pingerea. 2018. aasta edetabelis püsib Tartu ülikool endiselt kohtadel 301-350.

2004. aastast ilmuvat THE tabelit peetakse maailma mainekaimaks ja objektiivseimaks ülikoolide pingereaks, mis kõrvutab maailma teadusülikoole kõigi peamiste tegevusalade lõikes. Pingerea koostamisel võetakse arvesse 13 tulemusnäitajat, mis on koondatud viide rühma: õpikeskkond (30% üldhindest), teadus (30%), teadustulemuste mõjukus (30%), tulu ettevõtetega sõlmitud lepingutest (2,5%) ja rahvusvahelisus (7,5%).

Edetabeli tänavuaastast väljaannet koostades reastas THE 1000 maailma parimat ülikooli.

Esmakordselt troonivad edetabeli tipus kaks Inglismaa tippülikooli – Oxfordi ülikool esimesel ja Cambridge teisel kohal.

Eesti ülikoolidest mahtus edetabelisse ka Tallinna tehnikaülikool, kes paigutub sarnaselt möödunud aastale kohtadele 601-800.

Edetabeli koostamise metoodikaga ja täispika edetabeliga on võimalik lähemalt tutvuda THE kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles