Teadusuuring: ilusatel inimestel on raske leida kehva tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Varem on teadlased olnud arvamusel, et ilusal inimesel on alati eelisseis, olenemata sellest, millisele töökohale ta parajasti kandideerib. Värske teadusuuring näitab aga, et vähem prestiižikatele töökohtadele on neil pääseda hoopistükkis raskem, kirjutab ERR Novaator.

Margaret Lee London Business Schoolist ja ta kolleegid tegid 750 katseisikuga katseid, kus neile näidati kahe inimese pilti, üks neist teiste hindajatega tehtud eeltestide põhjal tunnistatud veetlevaks ja teine mitteveetlevaks. Seejärel paluti katseisikutel hinnata mitmesugustele küsimustele vastamise kaudu fotodel kujutatud isikute sobivust, kas siis rohkem prestiižikatele töökohtadele (mänedžer või projektijuht või infotehnoloogia-praktikant) või pisut vähem prestiižikatele kohtadele (laotööline, majahoidja või kõnekeskuse operaator).

Selgus, et prestiižikatele kohtadele pääsemisel olid eelised ilusamatel, vähem prestiižikatele kohtadele pääsemisel aga vähem ilusatel inimestel. 

Teadusuuring ilmus ajakirjas Journal of Personality and Social Psychology. Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles