Mida kõrgem on inimese stressitase, seda rohkem kasutab ta neid sõnu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Ameerika teadlased on välja selgitanud, et muutused sõnavalikus annavad märku inimese stressitasemest, kirjutab ERR Novaator. 

Arizona ülikooli psühholoog Matthias Mehl ja ta ja ta kolleegid palusid 143 katseisikul kanda kaasas helisalvestusseadet, mis salvestas kahe päeva jooksul nende rääkimist. Lisaks sellele võtsid uuringu autorid neilt ka vereproove, et näha palju inimestel parasjagu stressi oli.

Saadud andmeid analüüsides avastasid Mehl ja kolleegid, et mida kõrgem oli olnud inimese stressitase, seda rohkem hakkas ta kasutama selliseid sõnu nagu really (tegelikult) või incredibly (uskumatult).

Uuringu autorite sõnul on need emotsionaalsust väljendavad sõnad, mida hingelise erutuse puhul võidakse tõesti rohkem kasutada.

Loe stressiuuringust pikemalt ERR Novaatorist. Teadusuuring ilmus ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles