Ahhaa maja peletas une silmist

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tulijatest oli suur katsetaja, viieaastane Kaur Hendrik Tamm (pildil), kelle meelispaik oli veemaailm.
Üks tulijatest oli suur katsetaja, viieaastane Kaur Hendrik Tamm (pildil), kelle meelispaik oli veemaailm. Foto: Margus Ansu

Ligi poolteistsada väikest ja suurt huvilist oli laupäevaõhtul kogunenud teaduskeskuse Ahhaa päris oma maja ukse taha, et kell üheksa kõigile avatud hoone ja selles leiduv oma silmaga üle vaadata.


Üks tulijatest oli suur katsetaja, viieaastane Kaur Hendrik Tamm (pildil), kelle meelispaik oli veemaailm. Kloogal elav Kaur Hendrik oli koos ema, isa ning vanema venna ja õega Tartus väiksel perepuhkusel.

Ahhaa ligi 10 000-ruutmeetrises majas kadus väikeste Tammede ja ka teiste igas vanuses külastajate uni kui võluväel. Kuidagi õnnestus perekond Tammel südaöösel teaduskeskusest siiski ära hotelli magama minna.

Aga uudishimulikke oli maja ka siis veel täis ning kassa ees peatusid hilisest kellaajast hoolimata üha uued ja uued tulijad. Teadusteater, laborid ja lektoorium olid öiste ettevõtmiste ajal rahvast tulvil. Järjekord planetaariumi taga ei tahtnud samuti lõppeda.

Esimese kaheteistkümne tunniga ehk laupäeva õhtul kella üheksast pühapäeva hommikul kella üheksani käis Ahhaa uut maja uudistamas 888 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles