Isased delfiinid üritavaid emaseid võluda sellel kummalisel moel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu autorid arvavad, et isased delfiinid püüavad sellega näidata oma tugevust potentsiaalse paarituskaaslasena.
Uuringu autorid arvavad, et isased delfiinid püüavad sellega näidata oma tugevust potentsiaalse paarituskaaslasena. Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Mehed ei ole ainukesed, kes üritavad naisi võluda erinevate kingitustega. Tuleb välja, et isased delfiinid teevad seda sama, muidugi küll omamoodi.

Selleks, et püüda emaste tähelepanu, nopivad isased delfiinid (konkreetsemalt Australian humpback dolphins – eesti keelset tõlget liigile ei ole, kuid otsetõlkes võiks tegu olla Austraalia küürdelfiinidega) merepõhjast käsna, näitavad seda oma noka vahel potentsiaalsele paarituskaaslasele ning annavad selle seejärel talle, teatavad teadlased ajakirjas Scientific Reports avaldatud teadusuuringus.

See, et isased püüavad võita emaste tähelepanu, on loomariigis üsna levinud. Esemete kasutamine selleks on aga pigem harv nähtus. Värvuliste sugukonda kuuluvad lehtlalindlased viskavad emaste tähelepanu võitmiseks õhku näiteks värvilisi esemeid. Ja nagu tuleb välja, siis Austraalia vetes ujuvad isased küürdelfiinid proovivad võita emaste südant merekäsna abil.

Uuringu autorid arvavad, et isased delfiinid püüavad sellega näidata oma tugevust potentsiaalse paarituskaaslasena. Imetajate seas, kui inimesed välja arvata, on tegu väga haruldase teguviisiga. Lisaks sellele ei ole seda varem antud liigi juures täheldatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles