456 punkti 600st: tehisintellekt läbis kümnetunnise arstieksami vaid tunniga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

XIAO I nime kandvast tehisintellektist sai Hiina ajaloos esimene robot, kes läbis edukalt riikliku eksami, mis annab õiguse arstina tegutseda.

Kui muidu on arvestatud eksami sooritamiseks kümme tundi, siis tehisintellektil kulus selleks vaid 60 minutit, vahendab TASS. XIAO I sai lävendist 96 punkti rohkem.

Kogu informatsioon, mida tehisintellekt eksamil kasutada sai, oli talle eelnevalt arendajate poolt mällu sisestatud. Roboti eksami tegemist jälgis kümme eksamineerijat.

Hiina Tsinghua ülikooli töötava Wu Ji sõnul, kes osales XIAO I  väljatöötamisel, on robotitel inimeste ees eelis informatsiooni meelde jätmisel ja töötlemisel. Ji sõnul on tänapäeva meditsiinis mitmeid valdkondi, kus tehisintellektid saaksid arste toetada. Näiteks sümptomite põhjal haiguse tuvastamisel jne.

Tehisintellekti arendajate sõnul võttis neil XIAO I  eksamiks ettevalmistamine aega umbes poolteist aastat. Tema mällu sisestati informatsiooni kokku rohkem kui kuuekümnest erinevast meditsiiniraamatust.

Hetkel hoiab Hiina riiklikku arstieksami punktirekordit tavaline inimene 553 punktiga 600st. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles