Teadussaated saavad riigi toetuse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling hakkab teadustegevust propageerima.
Rahvusringhääling hakkab teadustegevust propageerima. Foto: Caro / Scanpix.

Haridusministeerium hakkab rahastama teadussaadete tegemist rahvusringhäälingu kanalites, et teadust noorte inimeste seas populariseerida.

Koostöö rahvusringhäälinguga on osa ministeeriumis koostamisel olevast teaduse populariseerimise programmist, mille kohaselt toetatakse aastatel 2009-2013 tele- ja raadiosaadete ning noortele suunatud kampaaniate kõrval teaduspäevade, konkursside ja huvialaringide korraldamist, erialavõrgustike loomist ning loodus- ja täppisteaduste valikkursuste ja uute õppematerjalide väljatöötamist.



Programmi kogumaksumus ulatub 69 miljoni kroonini, millest 85 protsenti kaetakse Euroopa sotsiaalfondi vahenditest.



Haridus- ja teadusministeerium ja Eesti rahvusringhääling sõlmivad kokkuleppe teaduse populariseerimiseks



28. oktoobril kell 14 allkirjastavad Eesti rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Tartu Kivilinna gümnaasiumis ühiste kavatsuste protokolli.

Kokkuleppe eesmärk on teadusteemade populariseerimine teadussaadete, uudiste, kommentaaride jm kaudu Eesti rahvusringhäälingu kanalites.

Saadete tootmist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium eelarveliste võimaluste piires.

Ühine tegevus on suunatud eelkõige noortes teaduse, sh lo odus- ja täppisteaduste valdkonna vastu huvi äratamisele ning Eesti teadlaste tegevuse ja saavutuste tutvustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles