Kliima soojeneb kaelamurdva kiirusega (3)

Hans Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Globaalsed temperatuurid tõusevad juba viie aasta jooksul märgatavalt
Globaalsed temperatuurid tõusevad juba viie aasta jooksul märgatavalt Foto: SIPA/Scanpix

Ühendkuningriigi ilmateenistus hoiatab, et aastaks 2022 on üleilmne keskmine temperatuur tõusnud vähemalt üks kraad võrreldes eeltööstuslike tasemetega.

Professor Adam Scaife sõnul näitavad ennustused, et üleilmne kliima võib soojeneda järgmise viie aasta jooksul kuni poolteist kraadi, kui neid võrrelda eeltööstusliku tasemega. Kuigi see võimalus on väike, on teatav globaalse keskmise temperatuuri tõus vältimatu. Minimaalselt tõuseb ennustuse järgi järgmise viie aasta jooksul üleilmne temperatuur 0,96 kraadi.

Seda jällegi võrreldes eeltööstusliku tasemega, mille all peetakse silmas hinnangulist maailma keskmist temperatuuri aastatel 1850 kuni 1900.

Selles valguses seavad meteoroloogid kahtluse alla Pariisi kliimakokkuleppes seatud eesmärkide täitmise šansid hoida kliima soojenemist maksimaalselt kahe kraadi juures.

Ühendkuningriigi ilmateenistus avaldab iga aasta alguses järgmise kümne aasta kliimaprognoosi. Tutvu käesoleva aasta prognoosiga siin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles