Kosmilise kiirguse uurimise varjus soovitakse avastada inimese pikaealisust

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: -/AFP/Scanpix

Suur rahvusvaheline uuring otsib võimalusi inimeste kosmosesse saatmiseks, aga seeläbi ka tervise arendamiseks Maa peal, kirjutab ERR Novaator.

Inimesed unistavad teiste planeetide asustamisest või vähemalt nendele rändamisest. Samas aga pole üldse kindel, kas inimkeha pikale kosmosereisile üldse vastu peaks. Seepärast tegigi rahvusvaheline uurimisrühm suure uuringu, milles tuuakse välja viisid, kuidas võiks teha inimkeha kosmilisele kiirgusele vastupidavaks, kuid ühtlasi olla kasulikud ka neile, kel pole kunagi plaanis ühtki kosmosereisi ette võtta.

NASA, Oxfordi, Bostoni ning mitme Euroopa Liidu ja Venemaa ülikoolide teadlased pakuvad oma ebatavaliselt mahukas ülevaateartiklis kosmilise kiirguse mõju vähendamiseks välja nii geeniteraapia, kunstliku talveune kui ka radioaktiivsusele vastupidavamate inimeste valimise.

Uuring ilmus ajakirjas Oncotarget.

Kuidas kosmilise kiirguse uurimine inimese eluiga pikendada võib, loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles