Vaata: merikotkakaamera on tagasi ja munad juba pesal (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotkakaamera.
Merikotkakaamera. Foto: Kuvatõmmis

Loodusesõpradel tasub taas pöörata pilk merikotkakaamerale, kus on näha Eesti suurima röövlinnu ettevalmistusi kevadeks.

Merikotkakaamera on paigaldatud Lääne-Eestis asuva pesa juurde. Samal territooriumil asus veebikaamera ka 2009-2013, nn Linda ja Sulevi pesal. Esimene tollastest pesadest asus praegusest pesast üle soo, mis paistab puulatvade taga. Esialgne plaan paigaldada kaamera 2016 populaarsete merikotkaste Anna ja Uku uue pesa juurde ei õnnestunud, sest ka uus pesa oli talvel alla varisenud.

Ornitoloogid vastasid selle konkreetse pesa kolm aastat tagasi. Kuna seni ei ole siin teadaolevalt poegi olnud, võib arvata, et sel aastal tabatakse kaamerapilti ka pesapuu esimene merikotka kurn. Pesal toimetavad vanalinnud on rõngastamata ja seega ka teadlastele tundmatu päritolu ja vanusega.

Kotkakaamera töötab päikesepaneeli jõul, mistõttu saab otsepilti näha vaid päevasel valgel ajal.

Kotkakaamera otsepilti saab vaadata Looduskalender.ee veebist. Lisaks saab sealt ka lugeda, kuidas kaamera üles panemine käis ja mida tähelepanelik vaataja ülekandes näha võib.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles