TÜ uuring: kas me oleme nutitelefonide kasutamisega liiale läinud?

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon. Pilt on illustreeriv.
Nutitelefon. Pilt on illustreeriv. Foto: Arun Sankar / AFP / Scanpix

Tartu Ülikooli psühholoogia instituudi uurijad Karin Täht, Kristiina Saal ja parasjagu USA-s tudeeriv Dmitri Rozgonjuk küsitlesid üle 400 Eesti tudengi, et teada saada, kui sageli nad loengutes sotsiaalmeediat kasutavad ja kuidas on see soetud sügava ja pindmise õpistiiliga, kirjutab ERR Novaator.

Nutitelefonid on alati käepärast ning paljudele meist on võimatu ette kujutada igapäevaelu ilma nendeta. Mõni aeg tagasi algas USA- s üleriigiline kampaania teavitamaks inimesi nutitelefonide ülemäärase kasutamise võimalikest negatiivsetest tagajärgedest.

Millised võiks olla nutitelefonide kasutusega seotud kahjud? Kas tõesti võivad inimesed oma nutitelefonist sõltuvusse sattuda?

Tartu teadlased leidsid, et üliõpilased, kes said suuremaid skoore problemaatilise nutitelefonikasutuse skaalal, olid ka sagedasemad sotsiaalmeedia kasutajad ning pigem pindmise õpistiili viljelejad.

Kuidas tänapäeva tudengid nutitelefone kasutavad ja kas seda saab ka sõltuvuseks nimetada, loe lähemalt ERR Novaatorist.

Uuring ilmus ajakirjas Environmental Research and Public Health.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles