Ökoloog Aveliina Helm: maailma päästmiseks peame muutma oma mõtlemist (7)

Hans Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased on ühed tähtsamad tolmeldavad putukad, kelle huku korral kaotab inimene ühe peamise loodusest tuleneva majanduslikult olulise hüve
Mesilased on ühed tähtsamad tolmeldavad putukad, kelle huku korral kaotab inimene ühe peamise loodusest tuleneva majanduslikult olulise hüve Foto: Frank sorge/Caro/Scanpix

Omasoodu tiksumise aeg saab varsti otsa ning inimkond peab kiiremas korras midagi ette võtma, või muidu sajavad meile kaela suuremat sorti hädad, manitsetakse möödunud nädalal avalikuks tehtud Valitsustevahelise Elurikkuse ja Loodushüvede Koostöökogu (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) aruandes, milles teadlased analüüsisid keskkonna seisundit.

ÜRO loodud koostöökogu eesmärk oli anda ülevaatlik hinnang, millest poliitikud ja valitsused saaksid tulevikku kujundades lähtuda.

Aruande üks 550 autorist on Tartu Ülikooli botaanik ning liigirikkuse spetsialist vanemteadur Aveliina Helm. Tema sõnul oleme jõudnud olukorda, mis nõuab otsustavat ja kiiret tegutsemist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles