Postimees alustab Kaido Kama keskkonnarubriigi avaldamisega

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui liikusime Eesti looduses ringi 25 aastat tagasi, siis valdavalt käisime-sõitsime mööda metsa, kus sees olid mõned üksikud raielangid. Praegu ringi liikudes käime mööda värskemaid ja vanemaid raielanke, kus sees on alles mõned metsasaared. 

Samal ajal räägitakse ja tõestatakse meile, et Eestis pole kunagi olnud nii palju metsa kui praegu, ning väidetakse, et metsa ei raiuta liiga palju. Tsiteerides Valdur Mikitat: «Kuidas oleme jõudnud sellise kafkaliku olukorrani?»

Kuidas me praeguse olukorrani oleme jõudnud ning mis peitub meile esitatavate väidete ja arvude taga, seda proovimegi lähimate nädalate ja kuude jooksul vaadelda. Paratamatult on tegemist küllaltki spetsiifilise ja valdkonnateadmisi puudutava teemaga. Proovime seda esitada nii lihtsalt ja arusaadavalt kui võimalik. Aga nii või teisiti pole tegemist meelelahutuslugemisega, vaid asi nõuab natuke süvenemist. Me proovime asjadest rääkida nii, nagu need tegelikult on, hoolimata arvude ja terminite rägastikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles