Uuring: naised ei lase mehevalikul end hormoonidest häirida

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste eelistused mehe valikul ei sõltu hormoonide kõikumisest.
Naiste eelistused mehe valikul ei sõltu hormoonide kõikumisest. Foto: Handlebar Moustache / Caters News Agency / Scanpix

Naised eelistavad kindlate näojoontega mehi vaatamata sellele, kas nad võtavad beebipille või toimub parasjagu ovulatsioon, viitavad poolt tuhandet naist hõlmanud uuringu tulemused.

Mitmetes varem läbiviidud sarnastes katsetes on leitud, et naised peavad rasestumisvastaseid tablette võttes või menstruatsiooni ajal meeldivamaks näiliselt madalama testosteroonitasemega mehi. See peegeldus näiteks ümarama lõua ja õhemate kulmudega nägude eelistamises, kirjutab ERR Novaator.

«Teadlased on aga juba varem viidanud, et neil on olnud omad metodoloogilised probleemid. Näiteks ei osalenud neis kuigi palju naisi,» märkis uurimuse juhtivautor Benedict Jones, Glasgow ülikooli psühholoogiaprofessor.

Jonesi ja kolleegide uuringu tulemusi kirjeldav teadusartikkel ilmus ajakirjas Psychological Science.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles