Mainekas Rootsi ülikool on hädas vaktsiiniohtu kuulutava libateadlasega

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia/SteFou!/John's University/CC BY 2.0

Tundmatu teadlane on avaldanud Karolinska Instituudi nimel terve hulga vaktsiinide riskidest rääkivaid artikleid, kuid instituut ise ei ole sellisest inimesest kuulnudki.

Alates 2014. aastast on mitmetes teadusajakirjades ilmunud artikleid, milles väidetavalt Karolinska Instituudiga seotud teadlane kirjeldab vaktsineerimise, konkreetsemalt inimese papilloomiviirusega seotud terviseriske ja nende seoseid emakakaelavähiga, kirjutab The Local.

Kogu asjaga on aga üks probleem – artiklitele alla kirjutanud nimega inimest ei tööta üheks maailma juhtivaks meditsiiniülikooliks peetavas Karolinska instituudis praegu, pole töötanud ka varem ning õigupoolest ei ole keegi ülikooli töötajatest ka temast midagi kuulnud. Seetõttu ongi ülikool nüüd algatanud petturi isiku kindlaks tegemiseks laialdase uurimise.

«Kui ülikooliga mitte seotud inimene väidab end siiski olevat meie töötaja, on see väga tõsine asi. See on täiesti vastuvõtamatu,» ütles Sveriges Radiole ülikooli kommunikatsioonijuht Peter Andreasson.

Kuigi esimesed artiklid ilmusid praeguseks juba pea neli aastat tagasi, ei ole ülikool neile seni veel reageerinud. Andreassoni sõnul ei pannud nad rikkumisi kogu avaldatava teaduskirjanduse massi sees alguses lihtsalt tähele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles