Puidutööstuse järsk kokkutõmbumine 30 aasta pärast

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29APRIL2015, Lääne-Virumaa, VIRU-NIGULA
IMPREST PUIDUTÖÖSTUS

Fotol: IMPREST PUIDUTÖÖSTUSE UUE HOONE AVAMINE, PUIDUTSEHH, PUIDU TÖÖTLEMINE
29APRIL2015, Lääne-Virumaa, VIRU-NIGULA IMPREST PUIDUTÖÖSTUS Fotol: IMPREST PUIDUTÖÖSTUSE UUE HOONE AVAMINE, PUIDUTSEHH, PUIDU TÖÖTLEMINE Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks (EMA) räägib oma kodulehel 1. märtsil toimunud kohtumisest keskkonnaministeeriumi asekantsleri Marku Lambi ja metsaosakonna juhataja Riina Martverkiga.

EMA kirjutab: «Lambi hinnangul peaks iga metsamees olema teadlik sellest, et praeguse intensiivsusega on meil võimalik metsade majandamist jätkata veel umbes 30 aastat, kuna selle järel saabub puidutööstuse järsk kokkutõmbumine. Teine võimalus on kahandada raiemahtusid juba praegu ning ehitada üles stabiilne, jätkusuutlik metsaettevõtlus ja puidutööstus, mille juhtimise saab pärandada oma lastele ja nemad omakorda enda lastele.»

See seisukoht erineb nüüd oluliselt keskkonnaministeeriumi senisest retoorikast. Seni on meile väidetud, et metsade majandamine on jätkusuutlik ja mets ei saa otsa. Seda on meile aasta tagasi kirjutanud ka Marku Lamp ise. Igal juhul me tunnustame Marku Lampi tema uute seisukohtade eest ja loodame, et need seisukohad leiavad peagi mõistmist ja arusaamist kogu keskkonnaministeeriumis. Samal ajal me pole nii optimistlikud ja kardame, et puidutööstuse järsk kokkutõmbumine võib saabuda märksa varem kui 30 aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles