Video: teadlane seletab, mis on linnamesinduse head ja vead?

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees/Scanpix

Oleme tunnistajaks bioloogilise mitmekesisuse pidevale vähenemisele. Sealjuures eriti drastiliselt täheldatakse putukate, sealhulgas mesilaste, vähenemist. 

Põhjuseid on ilmselgelt palju: elupaikade vähenemine, monokultuuride rohkus, taimekaitsevahendite kasutamine intensiivpõllumajanduses, kirjutab ERR Novaator.

Selle teema valguses on üks märgiline trend kasvav huvi linnamesinduse vastu, mille kaudu saab taastada ja hoida bioloogilist mitmekesisust linnastunud aladel, tuua loodust ja ka toidutootmist rohkem linnainimese juurde ning anda võimalus panustada igaühe looduskaitse tegevusse.

Nii sumisevad New York, Boston, Halifax, London, Sydeny, Hong Kong, Berliin, Tokyo, Toronto ja ka Tallinn. Siinkohal saab näiteks tuua ka vabariigi presidendi, kes Kadriorus mesilasi peab ning on kiitnud linnamee kvaliteeti ja märkinu mesilaste tähtsust ökosüsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles