Tallinna Ülikool alustab enneolematu ulatusega digikultuuri uurimisprojektiga

Hans Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digikultuuri uurija Indrek Ibrus loodab Euroopa Komisjonilt saadud mahuka grandiga teha suuri tegusid, luua digitaalne tekstikorpus Eesti kultuuri kohta.
Digikultuuri uurija Indrek Ibrus loodab Euroopa Komisjonilt saadud mahuka grandiga teha suuri tegusid, luua digitaalne tekstikorpus Eesti kultuuri kohta. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna Ülikooli digitaalse kultuuri uurimisprojekt sai Eestis esimese humanitaaruuringuna Euroopa Komisjoni otsusega European Research Area õppetooli rahastuse. Projekti üldjuht, Balti filmi, meedia, kommunikatsiooni ja kunstide instituudi professor Indrek Ibrus rääkis, milles seisneb kultuuriandmete analüüsi projekt täpsemalt ning kuidas sellest peaks tõusma kasu teadlastele, ametnikele ja ettevõtjatele.

Distsipliinideülese projekti ingliskeelne nimetus on Cultural Data Analytics, lühendatuna CUDAN. Sellel on mitu üksteisega põimuvat eesmärki. Ibruse sõnul on kõige paljutõotavam eesmärk arendada Eestis välja täiesti uus digikultuuri uurimise metoodika. Eestis on eriline kultuuriuurimise koolkond, mis lähtub kultuurisemiootikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles