Ussiaugu kaudu tulevikku (11)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoli ülikooli astronoomia ja astrofüüsika professor Salvatore Capozziello peab Tartu tähetornis loengut ajas rändamisest.
Napoli ülikooli astronoomia ja astrofüüsika professor Salvatore Capozziello peab Tartu tähetornis loengut ajas rändamisest. Foto: Sille Annuk

Kas meil oleks võimalik geniaalne maalikunstnik ja leiutaja Leonardo da Vinci renessansiajast üles leida ja meie aega elama tuua? Küsimuse kangelane on nimme itaallane, sest vastaja on itaallane.

Napoli ülikooli professor Salvatore Capozziello (50), käised uljalt üles kääritud, on just pidanud loengu Tartu tähetornis. Auditoorium on lõhkiminekuni publikut täis, kuigi õues on 24 kraadi sooja ja malbe suveõhtu laskub üle linna. Viimased tulijad on sunnitud istuma põrandale.

„Hmm...“ peab Itaalia professor pausi. „Selles olukorras on mitmeid lahendusi, aga ruumi struktuuri peab väga täpselt teadma. Hüpoteetiliselt oleks see võimalik.“

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles