Arheoloogid kaevasid üles legendaarse Woodstocki festivali ala

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woodstocki festival.
Woodstocki festival. Foto: / AP / Scanpix

Pea pool sajandit on piisavalt lühike aeg, et mäletada selle muusikafestivali suurejoonelisust, kuid piisavalt pikk aeg, et ära unustada, mis täpselt kus toimus.

Selgitamaks välja, kus täpselt festivali alal mingi objekt, näiteks lava, paiknes, võtsid Binghamtoni ülikooli arheoloogid tänavu juunis ette väljakaevamised, kirjutab ERR Novaator.

Max Yasguri endise farmi alad, kus kontsert toimus, on praeguseks kantud riiklikku ajalooliste paikade nimistusse. Kontserdiala on hoitud eraldatuna alates 1990ndatest, mil seal alustas tegevust üks MTÜ, kes peab ühtlasi kuldsete kuuekümnendate muuseumi, mis kannab Bethel Woodsi nime.

Bethel Woodsi muuseumi ametnikud kasutavad arheoloogide raporteid, et välja töötada võimalikke ekskursioone või eksponaate, kus inimestel olekski võimalik täpselt õiges paigas seistes teada, et siin see toimuski, siin kõlasid helid, siin seisis 400 000 inimest rahu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles