Balti Assamblee teadusauhinna saab Lembit Vaba

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Assamblee auhind
Balti Assamblee auhind Foto: www.baltsam.org

Balti Assamblee auhindade jagamise pidulikul tseremoonial Ugala teatris antakse täna õhtul keeleteadlane Lembit Vabale üle BA 2008. aasta teadusauhind ning medal balti ja läänemeresoome keelekontaktide, keelte sõnavara ajaloo ja etümoloogia uurimise eest.


Petras Vyšniauskas saab BA tänavuse kunstiauhinna ja medali minevikuväärtuste ja avangardse muusika professionaalse ühendamise ning Balti identiteedi ülemaailmse tutvustamise eest, teatas riigikogu pressitalitus.

Knuts Skujenieks saab BA tänavuse kirjandusauhinna ja medali kaheksaköitelise teoste kogu eest, milles on nii varem avaldatud kui ka avaldamata luulet, teiste rahvaste luule tõlkeid, esseesid, Läti kirjanduse arvustusi, kõnesid ja intervjuusid.

Laupäeval kell 10 avatakse Viljandis Pärimusmuusika aidas 14. Balti Nõukogu istung välisministrite tasemel. Istungit juhatavad Trivimi Velliste ja Eesti välisminister Urmas Paet. Pärast istungit allkirjastatakse ühisdokument ning välisministrid annavad kell 11 pressikonverentsi.

Seejärel jätkub BA 27. istungjärk, kus kuulatakse ära komisjonide 2008. aasta tegevusaruanded, tutvustatakse 2009. aasta eelisteemasid ning võetakse vastu lõppdokument. Valitakse ka BA president ja asepresidendid 2009. aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles