Parimad koristusrobotid meisterdasid IT Kolledži tudengid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimunud robotivõistlusel Robotex 2008 selgus, et kolm parimat koristusrobitit konstrueerisid IT Kolledži tudengid.


Robotexi võistlusülesanne oli valmistada robot, mis suudaks väiksest toast kokku korjata seal raamatute vahel vedelevad sokid ja tühjad purgid, ning need selleks ettenähtud alale viia.

Selle aasta Robotexi esikolmik kujunes järgmiseks:

I koht - võistkond Tige Tigu samanimelise robotiga, võistkonna liikmed Katrin Loodus, Mart Mangus, Mikk Mangus, Kardo Kallis, Janika Liiv.

II koht - võistkond SuurSilm samanimelise robotiga, võistkonna liikmed IT Kolledži vilistlane Valdur Kaldvee ja TTÜ Biorobootikakeskusest Andres Ernits.

III koht - võistkond "Nixie & Co" robotiga Tolmurull, võistkonna liikmed Kristjan Mölder, Katrin Kibbal, Allan Vein, Mauno Pihelgas, Tõnis Tiitsaar. 

«Kui aastatel 2002-2005 oli iga-aastase robotivõistluse esikoht kindlalt IT Kolledži käes, siis järgneval kahel aastal jäid IT Kolledži robotid napilt esikohast ilma, seda rõõmustavam oli eile vormistatud suurepärane kolmikvõit,» nentis IT Kolledži robootikaklubi juhendaja Margus Ernits.

Ernits lisas, et suurim väljakutse oli seekord panna robotid orienteeruma ning eristama erinevaid objekte väljakul.

IT Kolledži rektori Kalle Tammemäe sõnul võitis nende kool tänu koostööle, mille läbi liitusid vilistlaste kogemused ja üliõpilastest robootikaklubiliste probleemilahendamise innukus. 

Robotex on Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ja IT Kolledži korraldatud avalik rahvusvaheline robotivõistlus, mis toimub kaheksandat aastat ja mille eesmärgiks on anda tudengitele ja tehnikahuvilistele praktilisi kogemusi mehatroonikasüsteemide ehitamises, meeskonnatöös ja interdistsiplinaarsetes projektides ning arendada tudengiteadust.

Laiemas plaanis on peamine eesmärk läbi võistlusmomendi populariseerida tehnika- ja infotehnoloogiateadusi ning tõsta huvi insenerialase teadustöö vastu.

Võistlusele oodatakse osalema kõiki tudengeid, õpilasi ja tehnikahuvilisi, kes omavad teadmisi mehaanikas, mikroprotsessortehnoloogias, elektroonikas või programmeerimises.

Esimene Robotex leidis aset aastal 2001, siis võistlesid omavahel Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles