Eesti õpilased võitsid rahvusvahelisel maateaduste olümpiaadil neli medalit (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti geoloogiateenistus

08.–17. augustil toimus Tais rahvusvaheline maateaduste olümpiaad, kus Eesti õpilased võitsid kolm pronksi ja ühe hõbemedali. Lisaks said eestlased diplomeid rühmatöödes.

Tulemus on seda tähelepanuväärsem, et Eesti võistkond osales 12. korda toimunud olümpiaadil esimest korda. Eesti võistkonda kuulusid Tallinna Reaalkooli 10. ja 11. klasside õpilased. Hõbemedali võitis Robin Haljak ning pronksmedalitega tulid koju Andres Sakk, Willem Klaassen ning Andreas Must.

Olümpiaadil osalejad lahendasid nii teoreetilisi kui praktilisi ülesandeid geoloogiast, maavaradest, struktuurigeoloogiast, keskkonnateadustest, geofüüsikast, astronoomiast, hüdroloogiast ning nendega seotud Maa süsteemide valdkondadest. Lisaettevõtmisena valmistati ja esitleti postrit kriitiliste keskkonnamuutuste teemadel ning lahendati rahvusvaheliste meeskondade praktilisi väliülesandeid. Väliülesandeid lahendati Mahidoli Ülikooli kampuse geopargis ja lähikonnas.

Olümpiaadi võit läks Lõuna-Koreasse, teine koht Ameerika Ühendriikidesse ja kolmas koht Jaapanisse. Võistlusel osales ligi 150 koolinoort 39 riigist. Euroopasse toodi vaid üks kuldmedal.

Eesti koolinoorte meeskonna ettevalmistust rahvusvahelisest maateaduste olümpiaadist osavõtuks viis läbi ja toetas rahaliselt Eesti Geoloogiateenistus.

Eesti võistlejaid juhendasid Eesti Geoloogiateenistuse professor Alvar Soesoo ja peaspetsialist Sigrid Hade. Ettevalmistustel aitasid Tartu Ülikooli geoloogiaosakonna professor Kalle Kirsimäe ja vanemteadur Argo Jõeleht ning Tallinna Tehnikaülikooli geoloogiainstituudi professor Siim Veski.

Lisaks toetasid olümpiaadil osalemist Tallinna haridusamet, Tallinna Reaalkool, Tallinna Reaalkooli Hoolekande Selts, Tartu Ülikooli geoloogiaosakond ja mitmed maateaduste valdkonna spetsialistid.

Rahvusvahelise maateaduste olümpiaadi info on veebilehel https://ieso2018.posn.or.th/

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles