CERN peatas koostöö teaduse seksistlikkuse kahtluse alla seadnud teadlasega (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: A general view of the Large Hadron Collider (LHC) experiment is seen during a media visit to the Organization for Nuclear Research (CERN) in the French village of Saint-Genis-Pouilly, near Geneva in Switzerland, July 23, 2014. REUTERS/Pierre Albouy/File Photo
FILE PHOTO: A general view of the Large Hadron Collider (LHC) experiment is seen during a media visit to the Organization for Nuclear Research (CERN) in the French village of Saint-Genis-Pouilly, near Geneva in Switzerland, July 23, 2014. REUTERS/Pierre Albouy/File Photo Foto: Pierre Albouy / Reuters

Euroopa Tuumauuringute Keskus (CERN) peatas ajutiselt töösuhte Itaalia teadlasega, kes ütles ühel teadusüritusel tehtud ettekandes, et «füüsika mõeldi ja töötati välja meeste poolt» ning tänapäevane füüsikateadus on muutunud «meeste suhtes seksistlikuks».

Pisa Ülikooli professor Alessandro Strumia esines neid avaldusi tehes Genfis peamiselt noortest naisteadlastest koosnenud publiku ees. Strumia selgitas enda koostatud graafikute abil, et füüsikateadus pole naiste suhtes seksistlik, vaid tegelik olukord olevat hoopis vastupidine ja seda väljastpoolt teadust tulnud poliitilise võitluse tõttu, kirjutab ERR Novaator.

Näiteks olevat tema sõnul olukord tänapäeval selline, et naisteadlasi palgatakse rohkem kui mehi, kelle teadustöö on rohkem tsiteeritud. CERN teatas esmaspäeval, et peatab professor Strumiaga uurimise ajaks töösuhte ning et selline ettekanne oli vastuvõetamatu ja vastuolus CERN-i käitumiskoodeksiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles