Mõõdukas füüsiline aktiivsus parandab oluliselt une kvaliteeti

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisejooks.
Tervisejooks. Foto: SCANPIX

Oregoni riikliku ülikooli teadlased on näidanud, et vähemalt 150 minutit füüsilist aktiivsust nädalas parandab märgatavalt inimeste une kvaliteeti ja nad tunnevad ennast päeva jooksul erksamalt.


Uurimuses osales rohkem kui 2600 meest ja naist vanuses 18–85 eluaastat ning selgus, et soovitatud 150 minutit füüsilist tegevust nädalas parandas inimeste une kvaliteeti tervelt 65 protsenti, vahendas teadus.err.ee.

Samuti tunnistasid katsealused, et nad tundsid end päeval rohkem puhanuna ja ärksama, võrreldes väiksema kehalise aktiivsusega inimestega.

Piisav kogus füüsilist tegevus vähendas ka 68 protsenti jalakrampide tekkimise tõenäosust magamise ajal ja 45 protsenti kontsentreerumisraskusi väsinud olekus.

Teadlaste hinnangul demonstreerib uurimus ilmekalt, et mõõdukal kehalisel aktiivsusel on positiivne efekt mitmetele tervislikele näitajatele ja treening võib saada nii mõnelegi inimesele alternatiiviks unerohtudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles