Teadusajakirjanduse sõbra auhinna sai Aveliina Helm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökoloog Aveliina Helm
Ökoloog Aveliina Helm Foto: Erakogu

Eesti Teadusajakirjanike Seltsi teadusajakirjanduse sõbra auhinna Ökul saab tänavu Tartu Ülikooli botaanika vanemteadur Aveliina Helm.

«Mure elurikkuse hävimise pärast on ajendanud tänavust laureaati Aveliina Helmi ka väga praktilistele tegudele, ta on alati aldis pühendama aega ajakirjanikega suhtlemisele ja osutab ökoloogiateemadele alatasa sotsiaalmeediaski,» ütles auhinnažürii esimees Priit Ennet.

Helm on võtnud südameasjaks Eesti ainulaadsete pärandmaastike, loopealsete taastamise. Ta on vahendanud ja võimendanud maailma teadlaste hoiatusi elurikkuse kahanemise ohtudest, algatanud Sirbis «Ökoloogika» arvamusveeru ja osalenud Arvamusfestivali teadusala aruteludel.

«Aveliina Helm suudab seletada globaalseid probleeme nii ajakirjanikule, otsustajale kui ka tavainimesele, ja alati on tal ka soovitusi, kuidas igaüks meist saab oma tegevusega loodushoiule kaasa aidata,» lisas Ennet.

Auhinnakuju – keraamik Piret Kändleri loodud Ökuli – annab teadusajakirjanike selts Helmile üle täna, 21. novembril Tartus toimuval Eesti Teadusagentuuri korraldatud teaduskommunikatsiooni konverentsil.

Aveliina Helmile otsustas teadusajakirjanduse sõbra auhinna anda žürii koosseisus Andi Hektor, Arko Olesk, Jaan-Juhan Oidermaa ja Priit Ennet.

Varem on Helm pälvinud ka Eestimaa Looduse Fondi Noore looduskaitsja auhinna (2013).

Eesti Teadusajakirjanike Seltsilt on seni Ökuli saanud seismoloog ja vulkanoloog Heidi Soosalu (2011), füüsik Mart Noorma (2012), merelainete uurija Tarmo Soomere (2013), klimatoloog Ain Kallis (2014), füüsik Jaak Kikas (2015), rakubioloog Toivo Maimets (2016) ja biorobootik Maarja Kruusmaa (2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles