Järelvaadatav: Eesti aasta parimad muuseumid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe vahendusel saab vaadata otseülekannet Eesti muuseumide aastakonverentsist, kus jagatakse ka muuseumimaailma aasta tippsaavutuste auhinnad.

Ülekande esimene osa aastakonverentsist endast toimub vahemikus kl 10:30-16:30, alates kella 19:00st saab vaadata auhindade jagamise pidulikku galat.

«Eesti Vabariigi juubeliaasta oli Eesti muuseumide jaoks erakordselt toimekas ning rikas näituste ja muude sündmuste poolest nii kodus kui ka kaugemal, seega latt on seatud erakordselt kõrgele,» ütles kultuuriminister Indrek Saar.

«Muuseumid kui meie kultuuripärandi hoidjad aitavad ühendada meie rikast pärandit tänapäevaga ja mõtestada meie identiteeti. Nii oleme  juubeliaastal tänu ajaloomuuseumi vastsele püsinäitusele  mõtestanud lugusid meie inimeste elust, oma riigi sünnist, kaotamisest ja taassünnist. Samuti oleme tutvustanud erakordselt ambitsioonika rahvusvahelise  näituseprojektiga Tallinnast pärit renessansiajastu maalikunstnikku Michel Sittowit. Menu ja  erakordne tähelepanu kõnelevad iseenda eest – see on suur tunnustus ja kinnitus, et meie muuseumid on maailma tipus,» lisas Saar.

Aastakonverents järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles