Eesti ülikoolid paistavad maailma edetabelis silma kunsti ja põllumajandusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool on põllumajanduse ja metsanduse erialavaldkonnas maailma tippülikoolide seas.
Eesti Maaülikool on põllumajanduse ja metsanduse erialavaldkonnas maailma tippülikoolide seas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Maailma üks tuntum ülikoole reastav edetabel QS University Ranking avaldas 2019. aasta tulemused, milles valdkondlikult on esi-500 hulgas esindatud Tartu Ülikool ja Tallinna Tehnikaülikool.

Ülikoolide järjestamise aluseks on andmed, mille ülikoolid ise esitavad ning rahvusvaheliselt on taolisi edetabeleid kritiseeritud põhjusel, et ülikoolid kasutavad seda turundustööriistana, et meelitada selle abil uusi tudengeid, kirjutab ERR Novaator.

Ülikoolide üldises pingereas on Tartu Ülikool 321. kohal, eelmisel aastal aga oli 314. kohal, seega õige pisut langenud. Tallinna Tehnikaülikool kohavahemikus 601-650 ning oli seal ka mullu ja aasta enne seda. Tallinna Ülikool on kohal vahemikus 801-1000.

Kitsas erialavaldkonnas tõuseb aga esile Eesti Maaülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles