Teadlastele avanes pilt dinosauruste viimsest päevast (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nendele kaladele sai saatuslikuks 65,76 miljonit aastat tagasi praeguse Mehhiko alal Maad tabanud 12-kilomeetrise läbimõõduga meteoriit. Nüüd võimaldavad nad teadlastel saada ülevaadet nii enda kui dinosauruste viimasest päevast. 
Nendele kaladele sai saatuslikuks 65,76 miljonit aastat tagasi praeguse Mehhiko alal Maad tabanud 12-kilomeetrise läbimõõduga meteoriit. Nüüd võimaldavad nad teadlastel saada ülevaadet nii enda kui dinosauruste viimasest päevast. Foto: Robert Depalma/AFP/Scanpix

Hiidsisalike valitsemisaeg sai vähemalt Ameerika mandril otsa tundidega pärast seda, kui meteoriit Mehhikot tabas. 

Ühel päeval ligi 66 miljonit aastat tagasi tabas Maad hiiglaslik meteoriit. Sellele järgnenud lööklainete, vulkaanipursete ja tulekahjude tagajärjel mattus kogu planeet tuhandeteks aastateks pimedusse. Kataklüsmide tagajärjel muutus järsult kogu maise elu liigiline koostis ning ajalooareenilt kadusid tollal maailma valitsenud hiidsisalikud, mistõttu on see vast kuulsaim meteoriit, mis kunagi Maad tabanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles