Maaülikool esitleb toiduainete käitlemise suurteost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil raamatu «Toiduainetööstuse tootmishügieen» üks autoritest, Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja -hügieeni osakonna juhataja Mati Roasto.
Pildil raamatu «Toiduainetööstuse tootmishügieen» üks autoritest, Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja -hügieeni osakonna juhataja Mati Roasto. Foto: Sille Annuk

Täna kell 14 esitletakse Eesti Maaülikooli peahoone aulas raamatut «Toiduainetööstuse tootmishügieen». Maaülikooli teatel on tegemist esimese põhjaliku toiduainete käsitlemist käsitleva eestikeelse teosega.

Raamatu kaaskoostaja, Eesti Maaülikooli toiduhügieeni dotsendi Mati Roasto sõnul on raamat mõeldud kõikidele toiduainete käitlejatele, toiduohutuse ja kontrolliga tegelevatele spetsialistidele, ettevõtete toiduohutuse spetsialistidele ning toidu valdkondade üliõpilastele.

Raamatu autoriteks on Eesti Maaülikooli õppejõud ja spetsialistid veterinaarse rahvatervishoiu, toiduhügieeni ja -ohutuse, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia, veemajanduse ning tööohutuse valdkondadest, raamatu koostamisel osalesid peale Roasto ka Marko Breivel ning Priit Dreimann.

Esitlusel teeb Mati Roasto ettekande tootmishügieenist ettevõtte strateegiana. Samuti esineb toidutoksikoloogia professor Tõnu Püssa ettekandega Eesti Maaülikooli toiduhügieeni osakonna teadustööst ning toiduainetööstuse esindaja Priit Dreimann annab ülevaate eeskujulikust sanitatsiooni korraldusest toiduaineid käitlevates ettevõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles