Birgit Krullo
Birgit Krullo Foto: Sander Ilvest / Postimees
  • Meremuuseumi projektijuht

Birgit on pika kogemusega suuremahuliste produktsioonide projektijuht. Tallinna Euroopa kultuuripealinnaks olemise raames koordineeris ta sihtasutuse omaproduktsioone, kuid tema portfoolio uusimad projektid on näiteks Kreenholmi manufaktuuris sündinud Jarmo Reha lavastus «Oomen» ning festivali Jazzkaare interdistsiplinaarne eriprojekt «Saja lugu», mis hõlmas nii lavastust Tallinn Shipyardis kui ka dokumentaalpoeetilist fotoraamatut (mõlemad 2018).

Krullol on pikk kogemus projektidega, mis nõuavad ajaliselt ja ruumiliselt keerukat planeerimist ja logistikat, aga ka paljude koostööpartneri vastandlike huvide arvestamist – näiteks Veiko Õunpuu, Taavi Eelmaa ja Sten Saluveeri projekt «60 sekundit üksindust aastal Null», mis hõlmas 60 filmilavastaja spetsiaalselt valminud lühifilme üle maailma ning neist sündinud ühisteose esitlust tehnilise erilahendusena Tallinna sadama muidu kinnisel territooriumil. Krullo varasematest produktsioonidest väärivad esiletoomist PÖFFi rahvusvahelisele filmitööstusele suunatud konverentsi- ja workshop-programm Industry@Tallinn 2014 ja 2015 ning koostöös Vene teatri kunstilise juhi Marat Gatsaloviga algatatud teatrikunsti arendusprojektid.

Von Krahli Teatri produtsendina tegi Krullo koostööd Kristian Smedsi ja Teemu Mäki (Soome), Aleksandr Pepeljajevi (Venemaa – Eesti), Richard Maxwelli (USA) ja Showcase Beat Le Mot’ga (Saksamaa). Koostöös Peeter Jalakaga algatas Krullo Von Krahli Akadeemia.

Kommentaarid
Copy