Regionaalhaigla meedikud koolitavad Antarktikasse suunduva merereisi meeskonda

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Täna koolitavad Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse ja kirurgiakliiniku meedikud Antarktikasse suunduva merereisi 15 meeskonnaliiget esmaabi andmises. Osalejad õpivad tegema ka väiksemaid kirurgilisi protseduure ja muud, mida võib pikal eemalolekul vaja minna.

Koolitusel värskendatakse taaselustamise oskusi ja räägitakse ekstreemsete ilmastikutingimuste mõjust  inimorganismile. Põhjalikumalt on teemaks ka lokaalsete vigastuste käsitlemine ehk mida teha tömptrauma, termiliste vigastuste või lahtise haava korral. Osalejad õpivad ja harjutavad panema lahast ja tegema ka väiksemaid kirurgilisi protseduure nagu verejooksu sulgemine, haavade õmblemine, abtsesside avamine.

«Erakorralise meditsiini kompetentsikeskusena püüame jõudumööda anda oma panuse nii selliste eriprojektide kui elanikkonna üldiste esmaabiteadmiste parandamise osas,» ütles Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja dr Vassili Novak ja lisas: «Purjekal pole väline erakorraline abi kuigi kiiresti kättesaadav ja seda olulisem  on iga meeskonnaliikme roll tervise turvalisuse tagamisel – püüame  omalt poolt neid nii hästi eesolevaks ette valmistada kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles