Galerii: Lennusadamas ristiti Eesti Antarktika-ekspeditsiooni jahtlaev

Copy

Täna leidis Tallinnas Lennusadama jahisadamas aset Eesti Antarktika-ekspeditsiooni jahi S/Y Admiral Bellingshauseni ristimistseremoonia.

Eestlaste Antarktika-ekspeditsiooni laev sai eile ristiema Eva Esse käe läbi ja peapiiskop Urmas Viilma õnnistusel ametlikult nimeks Admiral Bellingshausen. Nagu seletas meremuuseumi direktor Urmas Dresen, on laevade ümbernimetamine olnud läbi aegade vastuoluline tegevus, sest kunagiste uskumuste kohaselt võis laeva poltergeist kurjaks saada, kui vanast nimest väikegi jälg alles jäi.

Šampusepudeli kilde Lennusadamas seekord näha ei saanud, kuna ristimisel lähtuti Norra maadeavastaja Roald Amundseni algatatud traditsioonist lõhkuda laeva poordi vastu hoopis jääkamakas. Nimelt ristis Amundsen oma polaarlaeva Maud sõnadega: «Ma ei soovi küll kuulsusrikast viinamarja häbistada, aga maitsta peaksid sa saama oma tegelikku keskkonda. Ehitatud oled sa jää jaoks, jää sees veedad sa suurema osa oma elust ja jää sees täidad ka oma ülesanded.»

Admiral Bellingshausen lahkub Tallinnast 8. juulil ning Bellingshauseni reisi kordav ekspeditsioon algab 11. juulil väljumisega Kroonlinnast.

Ristimise puhul võtsid sõna  MTÜ Thetis Ekspeditsioonid esindaja Tiit Pruuli, SA Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen, kultuuriminister Tõnis Lukas ja EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles