Eesti õpilased jõudsid pjedestaalile rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil (1)

Postimees
Copy
Füüsika õpik.
Füüsika õpik. Foto: Margus Ansu

Eesti õpilane Konstantin Dukatš võitis rahvusvaheliselt füüsikaolümpiaadilt Tel Avivis kuldmedali, veel võitsid Eesti õpilastest hõbemedali Richard Luhtaru ja pronksmedali Kaarel Kivisalu. 

Aukirja teenisid välja Eesti õpilased Urmas Luhaäär ja Hannes Kuslap, teatas Eesti võistkonna juhendaja Mihkel Kree ERRi portaalile «Novaator» ja selgitas, et olümpiaadi võitjaks kuulutatakse osaleja, kes saab kõige rohkem punkte, kuldmedali saavad vaid kaheksa protsenti osalejatest. 

Lisaks Eestile võitsid Euroopa Liidu riikidest kuldmedali veel vaid Soome ja Sloveenia õpilased, ülejäänud kuldmedalid läksid valdavalt Aasia riikidesse, sealhulgas kogu olümpiaadi võit läks Hiinasse. 

Kokku osales olümpiaadil 363 õpilast 76 riigist ning igast riigist võttis osa kuni viis õpilast, kes lahendasid ülesandeid kahel päeval. 

Eesti võistkonna juhendaja Kree sõnul on kuldmedali võitmiseni võimalik jõuda vaid pikkaegse süstemaatilise tööga, mille eelduseks on õpilase sügav huvi füüsika vastu, ning ka kõrge motivatsioon iseseisvalt töötada ja areneda, lisaks heade tulemuste taga on osaliselt ka Eesti ja Soome pikaaegne treeningvõistluste- ja laagrite koostöösüsteem, kus näiteks eksperimente harjutatakse ühiselt Soomes, kuid teooriat õpitakse Eestis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles