President Kaljulaid saatis Admiral Bellingshauseni teele tähtsa sõnumiga (8)

Copy
Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid juhtis Antarktika 200 missiooni laeva teele saatmisel peetud kõnes tähelepanu keskkonnaprobleemidele ja maailma merede süvenevale reostatusele.

«On uhke tunne lähetada täna koos teele meie oma purjekas viima sõnumit, et eestlased on alati olnud meresõitja rahvas, kes on avastanud kogunisti ühe kontinendi ning et Antarktika on eestlastele olnud oluline 200 aastat tagasi ja on jäänud oluliseks ka praegu,» ütles president Kersti Kaljulaid täna Roomassaare sadamas Antarktika ekspeditsioonile siirduva jahi Admiral Bellingshauseni teele saatmisel.

Riigipea sõnul saadame Bellingshauseniga teele ka sõnumi, et 200 aastat tagasi olid maailmamered märksa puhtamad ja mure meie maakera pärast palju väiksem. See on sõnum, mis pole veel jõudnud ka kõigile eestlastele piisavalt hinge, lisas president Kaljulaid.

«Nii et Bellingshausen, minnes küll kodust kaugele, peab tooma meile koju ka selle teadmise ja arusaamise, et tahaksime oma puhta maakera eest seista ja võidelda tema eest koos teiste põhjala rahvastega. Et jääpangad ei sulaks, et liustikud ei laguneks ja et meie maakera jääks kasutuskõlblikuks ka selleks ajaks, kui meie lapsed ja lapselapsed on suureks kasvanud,» lausus riigipea.

Admiral Bellingshausen alustas oma teekonda 11. juulil Venemaalt Kroonlinnast. Meeskond plaanib Antarktikasse jõuda jäise mandri avastamise 200. tähtpäeval, 28. jaanuaril 2020.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles