Antarktika-reis on Eesti vetest väljunud ja tänab toetajaid

Copy
Foto: CJ Kask

Tere, armsad sõbrad järjest kaugemale jäävas kodus!

Oleme Klaipedas kai ääres ja esimest korda pärast lahkumist on võimalus hetkeks rahulikult laevatöid teha ja aeg maha võtta. Ja mida me näeme! Igas laeva otsas vaatavad meile vastu me sõprade kaasa antud kingitused, kõikjal laevas on väikeseid detaile, kuhu mõni meistrimees abistava käe külge pannud, et reis ohutult ja edukalt läheks. Tahame teid kõiki südamest tänada! Teeme seda muheda muusika saatel, mille mälupulgal kaasa pannud saarlaste Kadi raadio. Me toredad suursponsorid on toetanud me ettevalmistusi juba kuid ja täname neid täna ja edaspidi, aga sama olulised on kõik, kes meiega kaasa mõelnud ja toetanud! Ahjust võtame toidu Helin Koitmäe (Diivanikoi OÜ) valmistatud rõõmus-punaste pajalappidega. Helini käe alt on tulnud ka me kardinad, diivanikatted ja lugematud muud õmblustööd, mis laeva õdusaks muudavad.

Aitäh, Karel Kuningas firmast Besttandem OÜ, Sinu elektritöödeta võiks me kaptenisild kriitilisel hetkel pimedaks jääda.  Aitäh, Andres Smidt firmast Smidt Metall, kes Sa kiirelt ja efektiivselt metallitöödega aitasid!

Aitäh Lenno Lehtmets ja Enn Tiitma (Saare Steel OÜ) roostevabade metallitööde eest! Aitäh, Johannes Kaju (Purjeabi OÜ) me valendavate purjede eest hoolitsemast! Aitäh, Andres Juul (Pack Holding OÜ), kes Sa panid meile kaasa valiku mugavaid ja ilusaid purunematuid jooginõusid! Aitäh, Leida Lepik, kes Sa Saamimaal karastanuna tead, kui jubedad võivad olla sääserünnakud. Sinu toodud tõrvalõhnaline sääsetõrje toob meelde ajad, kui puulaevad ilma tegid. Aitäh, Veljo Heinments alias Käke, kes Sa aitasid laeva mereklaariks sättida! Aitäh, Mihkel Tamm ja Grete Riim, teie Saaremaa pilliroost treitud korduvkasutatavad joogikõrred sobivad me keskkonnahoidu toetava ekspeditsiooni kontseptsiooniga ideaalselt! Aitäh vahetusmadrus Raul Vinni, kes Sa eelmisel öösel kell kaks ahjust võetud värsked lõhnavad leivad kaasa tõid! Aitäh Signe Sarah Pilguse mõisast, kelle kaasa antud uhked leivad pole mitte lihtsalt leivad, vaid eel-, pearoog ja magustoit üheskoos!

Aitäh, armas keraamik Külli Kõiv, kes Sa me laevavärvides toeka alusega Bellingshauseni kirjadega savikruusid valmistasid ja need me pidulikumaid kohvihommikuid õilistama tõid!

Aitäh, nutikas sõjameditsiinispets Rait Arro, kes on välja töötanud täiesti innovaatilised Sheetsplint universaallahased. Loodame, et teie kiirkoolitus, mille käigus madrusest õppur kaelani lahastesse pandi, jääb me lihasmällu ja on vajalikul hetkel abiks. Aitäh, Kadri Sild (Joik OÜ)  meid looduskosmeetikaga toetamast, et saame nüüd igal hetkel julgelt «kaameravalmis» olla!

Aitäh, Priit Puppart Saare Jahist, kes Sa vabast tahtest päevi me taglases turnisid ja palju vajalikke töid ära tegid!

Aitäh Mart ja Katrin Laar, Roomet Leiger, Petrone Print ning Jaanis Prii, kes te meile väärt kirjandust pikemateks otsteks kaasa andsite! Aitäh Sõlmede raamatu eest, Jaan Künnap, püüame kogu teose reisi lõpuks läbi töötada!

Aitäh, armas laevakokk Wend, kes Sa me stardinädala ülimaitsvaks tegid ja aitäh, et usaldasid meie hoolde oma hiigelpaksu kokaraamatu! Püüame su pardale naasmiseni lippu kõrgel ja kõrbelõhna kambüüsist eemal hoida!

Aitäh folkbotist Meelis Lindemann, kes meile lahkumisel hiigelkoguse imemaitsvat provianti pardale tõid. Nii saime lahkumisärevuses ja -kiirustamises gurmee-elamuse kambüüsi minemata!

Tervitused ka sellele Kuressaare taksojuhile, kes meid lahkumiseelsel õhtul linnast kaile tõi. Esmalt avaldas ta oma karusel moel kaastunnet, kui aru sai, et Admiral Bellingshausenile läheme. Siis aga lisas, et kui teda kaasa kutsuksime, jätaks ta auto lahtiste ustega kaile maha ja tuleks hetkegi mõtlemata!

Aitäh armas inimene, kes Sa särava roosiõie lahkumishetkel me pardale viskasid! Sellest sai viimane käegakatsutav side kodukaiga.

Aitäh, Sõrve sääre juures valmis olnud surfarid, kes vaid tuule puudusel ei pääsenud meid saatma! Meil on tunne, et me peaaegu nägime teid, me veel kohume!

Aitäh lahketele kinkijatele meepurkide, aiasaaduste ja šokolaadide eest!

Aitäh, kümned ja kümned lähemad ja kaugemad tuttavad-sõbrad ja päris võõrad inimesed, kes häid soove suusõnal ja kirja teel kaasa andsid, need on meile väga-väga olulised!

Ja palun andke andeks, kui oleme suures tuhinas nüüd kellegi mainimata unustanud! Oleme väga tänulikud kõigile kiire tegutsemise, uskumatu vastutulelikkuse eest, mida igal sammul tajusime! Sooja ja toetatud tunde saime teele kaasa, suur aitäh!

Maris Pruuli

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles