Eesti järgmine teadusstrateegia võtab suuna rakendusteaduse edendamisele

Copy
TTÜ isesõitev auto Paides 2018. aasta Arvamusfestivalil.
TTÜ isesõitev auto Paides 2018. aasta Arvamusfestivalil. Foto: Kasper Mäe / Virumaa Teataja / Scanpix

Teadus- ja arendusnõukogu ehk TAN tegi kolmapäeval väljasõiduistungi, et pakkuda välja suunised strateegiadokumendile, mis määrab, kuhu Eesti teadus-, arendustöö peaks järgmise kümnendi jooksul liikuma.

Teadus- ja arendusnõukogu ehk TAN tegi kolmapäeval väljasõiduistungi, et pakkuda välja suunised strateegiadokumendile, mis määrab, kuhu Eesti teadus-, arendustöö peaks järgmise kümnendi jooksul liikuma, kirjutab ERR Novaator.

Koosolekule andis tooni Tallinna Tehnikaülikooli professori Erkki Karo ettekanne, mis rõhutas, et Eesti majanduse huve teeniks senisest enam just rakendusteadus, mis aitab arendada tööstust.

«Et meie ettevõtetes tehtavad tooted oleksid väärtuslikumad, meil oleks rohkem innovatsiooni, et need ettevõtted, kes soovivad innovatsiooniga tegeleda, need saaksid riigi poolt tuge, et need saaksid ülikoolide poolt tuge - siin on sel koostööl veel päris palju arenguruumi. Me peame leidma võimalusi ja meetmeid, et pöörata Eesti teadust oluliselt rohkem näoga Eesti probleemide ja Eesti majanduse edenemise poole,» selgitas prioriteetide seadmist TTÜ rektor Jaak Aaviksoo.

Loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles