Tartu ülikool tühistas oma uhhuu-koolituse (8)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Kuurme poolt propageeritud imemasin, mis reklaamteksti järgi tervendab nii inimesi kui ka loomi.
Kuurme poolt propageeritud imemasin, mis reklaamteksti järgi tervendab nii inimesi kui ka loomi. Foto: Timewaver.com

Tartu ülikooli Pärnu kolledž kavandas koolitust, mille keskmes oli infovälja mõõtev imemasin, mis väidetavalt tervendab inimesi ja loomi. Pärast Postimehe päringut otsustas ülikool koolituse tühistada. 

Tartu ülikooli Pärnu kolledži korraldatud koolituse pidi tegema Liis Kuurme, kes on ülikooli tutvustuse järgi Eestis tegutsev infovälja- ja sagedusterapeut. «Infovälja kaudu aga on võimalik analüüsida inimese seisundit, et teada saada, kui palju ta oskab ja saab kasutada oma olemasolevat potentsiaali,» kirjutatakse ülikooli reklaamtekstis.  

Kiire internetiotsing näitab, et Liis Kuurme on aastaid Eestis propageerinud imemasinat nimega TimeWaver. «TimeWaveri põhiseadmega on võimalik sisestada inimese energeetiline DNA, mille järgi on võimalik tema energeetilisest infoväljast eraldada probleemid, mille tõttu on inimesel füüsilised või psühholoogilised kõrvalekalded,» on ta varem rääkinud. 

Koolitus pidi toimuma ettevõtlusnädala raames, mille peakorraldaja on maakondlike arenduskeskuste võrgustik. Suurpartneriteks on lisaks Tartu ülikoolile EAS, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti-Kaubandus Tööstuskoda, Tartu linn, teadusagentuur ja paljud teised.

Nädala jooksul toimub enam kui 300 sündmust noortele ja alustavatele ettevõtjatele. Miks Tartu ülikool otsustas just sellise koolituse korraldada? 

TÜ Pärnu kolledži turundusspetsialist Birgit Tuulemäe ütles, et koolitust pakkus neile Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) SA Pärnumaa Arenduskeskuse kaudu. «Esmapilgul tundus koolitus väga asjalik ja osalejatele kasulik,» ütles ta.

«Suhtlesime koolitust organiseerides EVEA esindaja Virge Haavasaluga, kuid kordagi ei tulnud teemaks «imemasinate» kasutamine või muu info, mis oleks meid ettevaatlikuks teinud. Nüüdseks saadud info valguses otsustasime, et tühistame koolituse. Tunnistame, et oleksime võinud põhjalikumalt uurida koolitaja tausta,» ütles Tuulemäe. 

EVEA esindaja Virge Haavasalu saatis koolitust läbi viima pidanud Liis Kuurmega ühispöördumise, kus teatasid, et valiku Kuurmani koolituse kasuks tegi kolledž. 

«Kuurmel ei olnud plaan rääkida oma igapäeva töös kasutusel olevatest TimeWaver seadmetest, vaid inimese enda psühholoogilistest takistustest,» teatasid EVEA esindaja Haavasalu. Koolituse reklaamis kirjeldatud inimese infovälja analüüs on Kuurme sõnul võimalik ka ilma vastava aparaadita. «Selleks on välja õppinud terapeutidel omad tehnikad,» lisas Kuurme. 

Tartu ülikooli Pärnu kolledž kavandas ettevõtlusnädala raames koolitust, mille reklaamtekstis teatatakse, et infovälja kaudu on võimalik analüüsida inimese seisundit.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž kavandas ettevõtlusnädala raames koolitust, mille reklaamtekstis teatatakse, et infovälja kaudu on võimalik analüüsida inimese seisundit. Foto: Kuvatõmmis

Kuurme lubab oma kodulehel inimestele, et selle tehnoloogia abil saavad nad «ligipääsu infoväljale, kus kohtuvad mõtted, tunded ja tahe». Ta tõdeb, et tegemist pole teaduslikult tõestatud meetodiga. Sagedusteraapia äriga teenis Kuurme ettevõte Lovistic OÜ eelmisel aastal müügitulu üle 32 000 euro. 

Kuurme propageeritud imemasin, mis reklaamteksti järgi parandab inimeste ja ka loomade infovälja. 
Kuurme propageeritud imemasin, mis reklaamteksti järgi parandab inimeste ja ka loomade infovälja. Foto: Timewaver.com
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles