Teaduste Akadeemia üldkogul valitakse presidenti

Copy
Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.
Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere. Foto: MTÜ Thetis Ekspeditsioonid, Eesti Meremuuseum

Kolmapäeval, 25. septembril kell 11 koguneb teaduste akadeemia hoones akadeemia üldkogu, et valida presidenti ja välisliikmeid.

Teaduste Akadeemia presidendi valimine algab kell 12 valimise reglemendi tutvustamisega peasekretär Jaak Järve poolt. Järgnevalt saavad sõnasõna osakonnajuhatajad Jaak Aaviksoo, Jakob Kübarsepp, Toomas Asser ja Urmas Varblane, kes tutvustavad presidendikandidaatide arutelu osakondades. Oma kandideerimisest uueks ametiajaks on teada andnud praegune president Tarmo Soomere, kuid üldkogu võib esitada ka teisi kandidaate. Kandidaatidele antakse oma seisukohtade tutvustamiseks kuni 20 minutit, mille järel akadeemikud hääletavad. Presidendi ja välisliikmete valimise tulemused tehakse esialgse päevakava järgi teatavaks kell 13.50.

Akadeemia liikmeskonda kuulub tänase seisuga 75 akadeemikut. Vastavalt akadeemia põhikirjale on üldkogu  otsustusvõimeline, kui kohal on üle poole üldkogu arvestuslikust koosseisust, s.t. koosseisust, millest on välja arvatud haiguse või välismaal viibimise tõttu puuduvad akadeemikud (kuid mitte üle 1/5 nende üldarvust, ehk maksimaalselt 15 akadeemikut).

Lisaks peab akadeemik Andres Metspalu ettekande «Geenivaramust personaalse tervishoiuni»  ning kätte antakse Harald Kerese-nimeline medal saavutuste eest astronoomia, füüsika ja matemaatika alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles